Om tågupproret

Vilka står bakom tågupproret?
Initiativtagare till tågupproret är SEKO Mellannorrland, SEKO Södra, Järnvägsfrämjandet samt Jordens Vänner.

Förutom de initiativtagarna stödjer också bl. a följande organisationer Tågupproret!

-Nätverket för gemensam välfärd

-Klimataktion

-Fältbiologerna

Vi är överens om att tågtrafiken måste prioriteras mer och att vi behöver en sammanhållen drift av järnvägen. Det är bättre för både långdistansresenärer, pendlare och miljön.

Vill du också ha en fungerande tågtrafik? Ta ställning!

Kontaktpersoner:

Jordens Vänner

Ellie Cijvat 073 778 2242 / ellie.cijvat (a) mjv.se

Järnvägsfrämjandet

Ulf Flodin ulf.flodin ( a ) linkoping.se

SEKO Mellannorrland

Åke Johansson ake.johansson ( a ) seko.se

SEKO Södra

Rolf Sjöstrand rolf.sjostrand ( a ) seko.se

Varför tågupproret?
Många upplever problem i kontakten med tågtrafiken i Sverige. Men till slut tröttnar man på att gnälla och behöver göra något aktivt. Vi agerar, för att folk ska kunna ha en fungerande vardag och för att vi ska kunna resa klimatsmart i hela Sverige.  Det är redan trångt på spåren och bristande underhåll och tågkaos gör att Sverige fungerar sämre och att att många väljer bil och flyg i onödan. Vi måste se till att folk kan välja det miljövänliga alternativet att resa, med tåg!

Hur kan jag vara med och påverka?
a) Visa att du kräver en fungerande tågtrafik i Sverige. Sprid information om Tågupproret, och sprid information om twitter-aktionen.

b) Skriv ut dina egna flygblad och dela ut när du pendlar till jobbet eller en kvart innan och efter du stiger på eller av tåget.

c) Gå med i facebookgruppen tågupproret och kom i kontakt med andra som också vill ha en fungerande tågtrafik. På flera orter ordnar vi med jämna mellanrum möten och flygbladsutdelningar, du kan få information när nästa aktivitet sker nära dig.

Tågupproret – tagupproret@gmail.com